Oldalak

ABOUT

Ez a blog a fotográfia és irodalom kölcsönhatásait vizsgálja.
Ezen a felületen keresztül egy olyan gyűjtemény létrehozása a cél, amely láthatóvá és kutathatóvá teszi a tárgykörébe tartozó magyar műveket. A magyar fotóirodalmi művek feltérképezésén túl, a külföldi - elsősorban francia - szakirodalom bemutatásával kíván hozzájárulni ennek a Magyarországon még kevéssé tanulmányozott interdiszcipcináris területnek az ismertté tételéhez. 
A blogon kapnak helyett - többek között - az ÚNKP-s posztdoktori kutatás keretein belül az SZTE francia szakán tartott egyetemi órák anyagai is, amelyek Az Emberi Erőforrások Minisztériuma Új Nemzeti Kiválóság Programjának támogatásával készültek.

Magamról:
Pál Gyöngyi
2010-ben védtem "summa cum laude" minősítéssel a kettős (magyar-francia) témavezetésű "A fotóirodalmi dispozitíva Franciaországban a XX. század második felében - François-Marie Banier, Jean-Loup Trassard, Lorand Gaspar és Denis Roche műveinek elemzés" című doktori disszertációmat (tézis magyarul: itt). 2011-ben részt vettem a Rennes 2 Tudományegyetem PHLIT (PHotoLITérature - FotóIRodalom) kutatócsoportjának létrehozásában és azóta is a honlap és a www.phlit.org adatbázis adminisztrátora, illetve a 2017-ben induló Fotóirodalmi újság (Revue internationale de Photolittérature) szerkesztője vagyok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése